Bir astrofotograf, Uluslararası Uzay İstasyonunu sırasıyla hem Güneş'in hem de Ay'ın önünden geçerken görüntülemeyi başardı. Tahmin edebileceğiniz gibi, her iki fotoğraf için de özel ekipman kullanılması gerekiyordu.
Kozmik Arka Plan adlı Instagram hesabından paylaştığı etkileyici fotoğraflarıyla tanınan Astrophotographer Andrew McCarthy, dünyanın (!) En önemli bilim ve araştırma merkezlerinden biri olan Uluslararası Uzay İstasyonu'nun (ISS) önünden geçerken fotoğraflarını yayınladı. Güneş ve Ay.
Dünya yüzeyinin yaklaşık 408 kilometre yukarısında, düşük yörüngede dönmeye devam eden Uluslararası Uzay İstasyonu, saatte 27.743 kilometre hızla Dünya'daki her şeyden daha hızlı hareket ediyor ve böylece her gün birçok kez Dünya'nın etrafında tur atabiliyor. Bu turlar sırasında ISS, Dünya ile Güneş veya Ay ile Dünya arasında da geçer.
İlk olarak 6 Ekim'de Dünya ile Güneş arasından geçen Uluslararası Uzay İstasyonunu yakalamak isteyen McCarthy, birinin beyaz ışık filtreli, diğerinin hidrojen alfa filtreli olduğunu söyledi.Bu, güneşe bağlı iki dürbün kullandığınız anlamına geliyor. teleskop. Bu sayede hem Güneş'in hem de Uluslararası Uzay İstasyonu'nun yüzey detayları fotoğrafta net bir şekilde görülebiliyor.
14 Ekim'de çekilen ikinci atışın amacı, bu kez Ay'ın önünden geçerek Uluslararası Uzay İstasyonunu yeniden yakalamaktı. McCarthy, çekim için doğru yeri bulmanın saatler sürdüğünü ve geçişi yüksek kare hızlı video olarak kaydettiğini ve net bir görüntü oluşturmak için görüntüleri birleştirdiğini açıklıyor. McCarthy tarafından çekilen diğer fotoğrafları görmek için Instagram hesabını takip edebilirsiniz.