İnsan beyni ile makineler arasındaki etkileşim giderek daha fazla benzer hale geliyor. Yeni geliştirilen bellek dirençleri bu alanda önemli bir adım atmaya adaydır.
Geleneksel bilgisayarların ilerlemesi artık yavaşlamaya başlıyor. Bu dönemde farklı bilişim teknolojileri gelişme fırsatı buldu. Bunlardan biri, insan beyninin çalışma şekline uyumlu bilgisayarlar. Penn State Üniversitesi'nden bir araştırma ekibi, insan beynindeki sinir ağı yapısını ve beynimizin analog yapısını bilgisayarlara aktarmak için önemli bir adım attı. Böylelikle makineler insan beyni ile daha iyi iletişim kurabilecek.
Dijitalden analoğa dönüşüm
Modern bilgisayarlarımız dijitaldir, 1'ler ve 0'lar ile çalışırlar. Beynimiz gibi analog sistemlerin bulunabileceği daha birçok durum var. Basitçe söylemek gerekirse, bilgisayar ışığı açar veya kapatır. Beynimiz parlaklığı istediği seviyeye göre ayarlayabilir. Penn Eyalet Üniversitesi araştırma ekibinin lideri Saptarshi Das'a göre beyinden ilham alan ve nöromorfik olarak adlandırılan bilgisayarlar aslında 40 yıldır çalışmalara konu oluyor. Günümüzde hızlı görsel işleme ve büyük verideki örüntüleri görme gibi alanlar, beynimize benzer sistemlerin daha başarılı olduğu ve büyük ihtiyaç duyduğu alanlar olarak öne çıkıyor.