Türkiye İşadamları Derneği Genel Müdürlüğü ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle Türkiye Vodafone Vakfı, "Digital My Business" projesi ile birlikte 18 yaş sınıfında ve dijital ortamda kadınlar "Dijital Okuryazarlık" ve "Dijital Pazarlama "eğitim verilecek. Projenin ilk yılında 11 ilde yaklaşık 12 bin kadına eğitim verilmesi hedefleniyor.
Kadınları dijital dünya ile tanıştırmayı ve onlara dijital okuryazarlık becerileri kazandırmayı amaçlayan “Dijital Okuryazarlık” eğitimleri toplamda 24 saat sürecek. Bu eğitimlerde Temel Özellikli Bilgisayar Kullanımı, Dijital Ortamda İçerik Üretimi, Elektronik İletişim Yöntemleri, Arama Motorları ve Kullanımı, Web Sitesi Kavramı ve Amacı, Mobil Tesis ve Hizmetlerin Kullanımı, Sosyal Medya Kullanımı, Arama Motoru Pazarlaması, Bilgi ve Veri Güvenliği Etiği, Sorumlu Bilgi ve İletişim Teknolojileri Kullanımı konusunda bilgi verilecektir.
Toplam 64 saat 2 farklı eğitim
gerçekleştirilen dijital puan testleri
Türkiye İşadamları Derneği Genel Müdürü Bekir Aktürk, şunları söyledi:
"Dijital Pazarlama" eğitimi eklemeyi hedefleyen kadın dijital becerileri toplamda 40 saat sürecektir. Bu eğitimlerde, Kadınlar İçin Pazarlamaya Giriş ve Dijital Pazarlamanın Temelleri, Sosyal Medya Yönetimi, Görsel Üretim ve Yönetim, Mobil Pazarlama, Dijital Pazarlamada Güncel Stratejiler, E-Posta Pazarlama, Halkla İlişkilerde Temel Yaklaşımlar ve Dijitalde İtibar Yönetimi, Hukuk Yönetmelikler, E-Ticaret, Arama Motoru Bilgileri pazarlama, Sosyal Medya Yönetimi ile ilgili sağlanacaktır. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü'nün "Dijital Pazarlama" yoğunlaştırılması ve iş danışmanlığı programına yönelik eğitimler Business Club'a destek verecek.
18'ler
11 ilde tüm kadınlara "Dijital Benim İşim" projesini uygulayabilme, 10.500 kadın "Dijital Okuryazarlık" 1.200 kadına "Dijital Pazarlama" eğitimleri verilerek toplamda yaklaşık 12 bin kadına ulaşılması hedefleniyor. Proje eğitimleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Antalya, Samsun, Mardin, Afyonkarahisar, Elazığ, Sivas ve Ağrı'da gerçekleştirilecek. Eğitimler, proje illerinde bulunan Halk Eğitim Merkezlerinde 140 eğitimci tarafından verilecek. Eğitimlerin bir kısmı sınıfta yüz yüze eğitim şeklinde, bir kısmı da dijital kanallardan izlenecek videolar şeklinde olacak.
Kalkınma Planlarımız ve Ulusal İstihdam Stratejimiz doğrultusunda bilişim sektöründeki teknik yatırımlarımızın yanı sıra bu alanda ihtiyaç duyulan nitelikli işgücünü yetiştirmeye yönelik faaliyetler yürütüyor, iş gücümüzü geleceğin mesleklerinde yetiştirmek için önemli çalışmalar yürütüyoruz. mevcut çalışanlarımızı geleceğin yetenekleriyle donatmak. Ayrıca vatandaşlarımızın teknoloji alanındaki bilgi ve becerilerini artırabilecek ve işgücü piyasasına katkı sağlayabilecek her türlü çalışmayı desteklemeye devam ediyoruz. Bu kapsamda Başkanlığımızca Vodafone Türkiye Vakfı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün kadınların dijital okuryazarlığı ile işbirliği içinde hayata geçirdiklerine ve becerilerini geliştirecek işgücü piyasası projeleri açısından verimli sonuçlar olacağına inanıyorum. Proje kapsamında Kurumumuza kayıtlı kadınların bu eğitimlerden yararlanmasını sağlamak için eğitimlerin detaylarını kendileriyle paylaşacağız. Ayrıca eğitimler sonrasında yoğun iş ve mesleki danışmanlık hizmetleri sunduğumuz İş Kulüplerimiz ile kadınlara destek olmaya devam edeceğiz. 'Dijital Çalışmam' projesinin ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum. "
Vodafone Türkiye Vakfı, teknolojinin gücünü kadının potansiyeliyle buluşturacak yeni bir proje başlattı. Vakıf Türkiye İş Konseyi ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'nün desteğiyle" Digital My Business 18 yaş üstü kadınları hedefleyen proje dijital becerilerini artırıyor. Biri "Dijital Okuryazarlık" diğeri "Dijital Pazarlama" olmak üzere iki farklı eğitim programının hazırlandığı projede kadınlara sınıfta ve "Digital My Business" projesinin ilk yılında 11 ilde yaklaşık 12 bin kadına eğitim verilmesi hedefleniyor.
11 il, 140 eğitimci, yaklaşık 12 bin kadına ulaşacak
günlük yaşamda teknoloji ve dijital mesleğe ilgisini artırması beklenen "Digital My Business" projesi, Türkiye İşadamları Derneği Genel Müdürü Bekir Aktürk, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürü er, Yusuf Büyük ve Türkiye Vodafone Vakfı Başkanı Hasan Süel'in katılımıyla gerçekleştirilen online toplantıda tanıtıldı.
Akıllı telefon sahibi olan 18 yaş üstü tüm kadınlar “Dijital İşim” projesine başvurabilecek. Eğitim, Halk Eğitim Merkezleri ve Türkiye Vodafone Vakfı web sitesi üzerinden yapılacaktır. Türkiye İş Konseyi Genel Müdürlüğü "Digital My Business" projenin veri tabanında duyurulmasıyla kadınların eğitimine katkı sağlayacak. Böylelikle eğitim, sadece Halk Eğitim Merkezleri değil, Türkiye İş Kurumu veri tabanına kadınların katılımı olacak.
"Digital My Business", proje için kapsamlı bir ölçüm olacaktır. Buna göre eğitim öncesi, ardından katılımcıların bilgi düzeyindeki değişiklikleri ölçmek için ön ve son testler, dijital puan testlerine uygulanacak dijital becerileri ölçmek.
"Türkiye Vodafone Vakfı olarak yaptığımız her işte bir amaca hizmet ediyor, bir amaca dokunmanız gerektiğine inanıyoruz. Teknolojiyi kullanarak sosyoekonomik gelişimi destekleyen, herkesi kucaklayan ve dünyanın kaynaklarına sahip çıkan dijital bir toplum yaratmayı hedefliyoruz. 'Hedef odaklı' vizyonumuzdan hareketle 'Digital My Business' projesi ile hem toplumun dijitalleşmesine katkıda bulunacağımız hem de kadının gelişimine destek olacağımız bir projeyi hayata geçirmek istedik, bu proje ile tek adımda olacağız. Teknolojinin gücünü kullanarak kadınları profesyonel hale getirirken dijital toplum hedefimize daha da yakınlaşıyor.Kadınların potansiyelini teknolojinin gücüyle birleştirerek toplumsal gelişimi destekleyecek bir projeye imza atmayı hedefliyoruz. projemizden dijital dünyaya uyum ve istihdama katılım konusunda aldıkları eğitimlerle bir adım önde olacak.Ekonomide köklü değişiklikler yaratabileceğimize inanıyoruz. Omik ve sosyal yaşam, özellikle desteğe ihtiyaç duyan dezavantajlı kadınların dijitalleşmesi ile. Topluma, özel sektöre, kurumlara ve en önemlisi kadınlara ilham verecek bir proje olmasını diliyoruz. Buradaki en büyük mutluluğumuz, doğru iş ortaklarıyla yola çıkmış olmamızdır. Bu vesileyle Türkiye İş Ajansına ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne değerli işbirliklerinden dolayı bir kez daha teşekkür ederiz. "
Yaşam Boyu Öğrenme Genel Müdürü Joseph Large, şunları söyledi:
" Sürekli gelişen ve değişen bir dünya düzeninde hayat öğrenmek, günlük hayatımızın vazgeçilmez bir parçası haline geldi. 'Herkes için her zaman, her yerde eğitim' felsefesini ilke edinen Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğümüz, 994'ü halk eğitim merkezi ve 24'ü olmak üzere 1.018 hayat boyu öğrenme kurumunda 3.400'ü aşkın eğitim programı ile yaygın eğitim faaliyetleri yürütmektedir. olgunlaşma enstitüleri. 2019-2020 yıllarında genel, mesleki ve teknik alanlarda toplam 438.610 kurs açılmış ve bu kurslara 8.539.505 kursiyer katılmıştır. Kursiyerlerin 3.342.084'ü erkek, 5.197.421'i kadındır. Bu vesileyle vatandaşlarımıza içinde bulundukları toplumda yaşamlarını sürdürebilecek, işlerini ve günlük yaşamlarını kolaylaştıracak, dijital yetkinlikler kazandıracak pek çok kurs açıldığını paylaşmak istiyorum. Bu kapsamda 2019-2020'de en çok açılan 10 kurstan biri, çeşitli yaş gruplarından kadın kursiyerlerin tercih ettiği Bilgisayar Yönetimi (Operatör) kursudur. Bu alanda 8.633 kurs açıldı. Bu veriler bize kadınların teknolojiyi öğrenmeye ne kadar istekli olduklarını gösteriyor. 'Dijital İşim' projesi ile kadınların uzaktan eğitimle dijitalleşmesinin önünü açıyoruz. Proje kapsamındaki eğitimlerin% 66'sı yüz yüze,% 34'ü online olacak. Hazırladığımız eğitim programlarını kendi platformlarımızda sunmaktan mutluluk duyuyoruz. Bu vesileyle, e-öğrenme platformumuz için çok çalışan ekibimize teşekkür ederim. Bu projeye katkı sağlayacak tüm yönetici ve öğretmenlerimize ve kursiyerlerimize de teşekkür ediyorum. Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü olarak kendisine bu geziye kadınlarda başarılar diler ve Türkiye hayat boyu öğrenme adına 'tüm yolu açık olsun' çağrısı yaptı. "
Türkiye Süel'dir Başkanı Hasan Vodafone Vakfı şu açıklamayı yaptı: